کافه‌ای به نام چرا

«کافه‌ای به نام چرا» کتابی است به قلم نویسنده آمریکایی به نام جان پی استرلکی (John P. Strelecky) که نخستین بار در سال ۲۰۰۲ منتشر شد و تا به امروز بیش از ۶ میلیون نفر با کاراکتر اصلی این کتاب یعنی جان به کافه‌ای در ناکجا سفر کردند و با کیسی، مایک و دیگر مشتریان این کافه آشنا شده و از روایت جالب و متفاوت آن کافه و منو متفاوت آن لذت بردند.

 

استرلکی در سن ۳۲ سالگی دست از زندگی به قول خودش نرمال شست و با کوله‌ای بر دوش به سفرهای گوناگون رفت و از شرق دور تا آفریقا، اروپا و آمریکا سفر کرد. پس از بازگشت از یکی از سفرهایش فوران واژه‌ها را حس کرد و شروع به نوشتن نخستین اثرش که همین کتاب است نمود. در طی ۲۱ روز بی وقفه نوشت. پس از اتمام کار و بازخوانی‌های اولیه، به ناشران مختلفی سر زد و با بیش از صد نامه «متاسفیم امکان چاپ این کتاب را نداریم» مواجهه شد. اما امروز به کتابی مبدل شده به بیش از ۴۴ زبان زنده دنیا ترجمه شده و اکنون تعداد بیشماری از افراد با سوالات بنیادینی که در کافه‌ای به نام چرا از جان پرسیده شده آگاه شدند و توانسته اذهان بسیاری را نیز با این سوالات وجودی درگیر کند.

 

کافه‌ای به نام چرا در نگاه اول ممکن است یک رمان کوتاه و کم حجم به نظر برسد اما پس از اندکی مطالعه‌ی آن می‌بینیم متن کتاب تمثیلی است و شاید نیاز به مکث و تامل بیشتر می‌طلبد.

استرلکی ما را با شخصیتی همسفر می‌کند که خسته از چالش‌های زندگی راهیِ سفر است. به خاطر ترافیک از جاده اصلی خارج می‌شود و مسیرش را در جاده‌ای دیگر ادامه می‌دهد و این در حالی است که نمی‌داند این جاده قرار است او را به عجیب‌ترین مکان زندگی‌اش برساند؛ به کافه‌ای عجیب و متفاوت می‌رسد در کنار غذای جسم، روح و روان او را نیز با پرسش‌های کلیدی و وجودی از جنس معنا و مرگ نوازش می‌دهد.

این کتاب با روایت ساده و جذابش چه برای کوچ‌ها و چه مراجعانی که تمایل دارند کمی در باب خود و اهداف و معنای زندگی‌شان کمی تامل کنند، آغازگر خوبی است.

به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رتبه‌بندی :
5/5

مطالب مرتبط