مقدمه
بدون شک امروزه کوچینگ بعنوان ابزاری بسیار کاربردی در بهبود عملکرد، تسهیل فرآیندهای سازمانی و رشد و توسعه فردی در سراسر جهان در حال استفاده است. رهبران سازمانی، مدیران اجرایی، صاحبان کسبوکار و هر فردی که برای بالا بردن مهارتهای نرم و توانمندیهای خود احساس نیاز میکند، میتواند با بهرهمندی از خدمات کوچینگ و متکی به عملکرد و شایستگیهای خود، قدم در راه پیشرفت و توسعه فردی و شغلی بگذارد.
با توجه به نقش اثرگذار کوچها در سازمانها، روابط میانفردی، کوچینگ از جمله خدماتی است که مورد توجه بسیاری قرار گرفته و در حوزههای گوناگونی کارایی دارد. مطالعات و پژوهشهای انجام شده درباره اثرات کوچینگ در سازمانها، نشان داده است که میزان بودجه مصرفی سازمانها برای آموزشهایی که اغلب کارایی لازم را نداشتهاند، به طرز چشمگیری کاهش داشته است. هدف از این نوشتار، آشنایی با تعریف کوچینگ، کاربردها و انواع آن است و هدف دیگر، مشخص کردن مسیر برای دریافت خدمات کوچینگی و دریافت آموزش کوچینگ حرفهای است.
آیا میدانید منظور از کوچینگ چیست؟
پیش از آن که بخواهیم به سوال «کوچینگ چیست؟» پاسخ بدهیم و بدانیم که منظور از کوچینگ چیست؟ و چه اثرات و کاربردهایی در فرآیند رشد و توسعه فردی و حرفهای ما دارد، این جملات را بخوانید و کمی درباره آنها تأمل کنید:
• اگر کسی همراهم بود، حتما میتوانستم عملکردم را بهبود بدهم و توانمندتر پروژه را ادامه دهم.
• هنوز برای تغییر محل کارم تصمیمی نگرفتهام و هنوز سر دوراهی ماندهام.
• باید با کسی درباره این حس و حالم حرف بزنم تا بهتر بتوانم به این رابطه فکر کنم.
• اگر قبل از جلسه با مدیرم گفتگوی کوتاهی میکردم، میتوانستم با اعتماد به نفس بیشتری در جلسه حاضر شوم.
• از قدیم گفتهاند نابینا به کار خود بیناست!
• برای شروع این کسب و کار نمیدانم منابع و مهارتهای کافی را دارم یا نه!
بارها اتفاق افتاده است که در چنین موقعیتهایی قرار گرفتهایم و جملاتی از این دست را از خود یا دیگران شنیدهایم. در موقعیتهایی مانند شروع یک کسب و کار، ادامه همکاری با سازمان، ارتباط با مدیران و رهبری تیمی که مسئولیت آن را بر عهده داریم و حتی درباره اقدام برای رشد و توسعه فردی خود، انگار جای فردی که توانمندیهای ما را یادآور شود، خالی است. فردی که نیاز داریم با او درباره پذیرش یک مسئولیت جدید، بهبود عملکرد در سازمان، هدفگذاری و شفافسازی اهداف و یا حتی ارتباط با مدیران ارشد خود، با او گفتگو کنیم. نام این فرآیند کوچینگ است و متخصص آن یک کوچ فردی یا سازمانی خوانده میشود.
تعریف کوچینگ از نظر فدراسیون بینالمللی کوچینگ
آنچه ما را به پاسخ سوال «کوچینگ چیست؟» نزدیکتر میکند، تعیین حد و مرز و کیفیت این گفتگو است. تعریفی که فدراسیون بینالمللی کوچینگ ارائه میدهد، به این شرح است:
«کوچینگ یک گفتگوی مشارکتی و خلاقانه میان کوچ و مراجع است که در روندی تامل برانگیز و الهام بخش برای مراجع، موجب میشود که تواناییهای شخصی و حرفهای او افزایش یافته و به حداکثر برسد.»
با توجه به این تعریف جامع، میتوان گفت که یک گفتگوی کوچینگی باید شامل این ویژگیها باشد:
• گفتگویی هدفمند و موثر میان کوچ و مراجع است.
• برای مراجع یادگیری و آگاهی به همراه دارد.
• منجر به شناخت توانمندی، توانایی و شایستگیهای مراجع شده و آنها را به بالاترین میزان از اثرگذاری برساند.
• هدف اصلی این گفتگو، ایجاد، آگاهی، تغییر و بهبود عملکرد فرد است.
کاربردهای کوچینگ چیست؟
حال که با حد و مرز و چارچوب گفتگوی کوچینگی آشنا شدیم، میتوان به درک بهتری از کارایی و اثربخشی آن رسید و دستهبندیهای مختلفی را نسبت به کاربردهای کوچینگ مورد بررسی قرار داد. به طور کلی کوچینگ را در بسترهای مختلفی میتوان به اجرا گذاشت و ضمن رعایت چارچوب، شایستگی و اصول بنیادین، به اهدافی که در جلسات کوچینگ مطرح میشود، دست یافت. موضوعات و زمینههایی که کوچینگ میتواند به رشد و بهبود عملکرد فردی یا سازمانی کمک کند، بسیار متنوع است.
برخی از این حوزهها شامل کوچینگ سازمانی، تیمی، فردی، مدیران اجرایی، رهبران، بهبود عملکرد، رشد و توسعه فردی و حوزههای دیگر میشود. همانطور که در سایر تخصصهای همراهی مانند مشاوره، منتورینگ، درمانگری، رواندرمانگری و تراپی و غیره، متخصصان به موضوعاتی میپردازند که در حیطه دانش و تخصص آنهاست و به همین منوال، کوچ نیز به خوبی میداند که کوچینگ پاسخگوی تمام مشکلات و چالشها نیست و موضوعات باید در چارچوب کوچینگ بوده تا به بالاترین میزان از بهرهوری و ثمربخشی دست یافت.
بررسی تاریخچه و پیشینه کوچینگ
پیشینه کوچینگ و رویکرد کوچینگی به روزگاری باز میگردد که سقراط به پرسشهای دانشجویان خود با سوالاتی روشنگرانه و آگاهیبخش پاسخ میداد و با پرسشگری از مردم، آنها را در یافتن راهکار برای مشکلات خود کمک میکرد؛ به جرات میتوان گفت که نگرش کوچینگی از همان سالها بوجود آمد و «روش پرسشگری سقراطی» را شروع شکلگیری ذهنیت کوچینگی دانست.
در چند دهه اخیر، نویسندگان و متفکران متعددی در زمینه کوچینگ به فعالیت پرداختهاند. در میان این نامها، «تیموتی گالوی» و کتابش با عنوان «بازی درونی در تنیس» در سال ۱۹۷۴ از موارد تاثیرگذار و مهم بشمار میرود. گالوی در مربیگری ورزش تنیس شیوهای جدید و انقلابی پایهگذاری کرد و این نگاه و نگرش جدید در حوزههای گوناگونی اعم از ورزشی، هنری، مدیریتی و غیره، مورد توجه قرار گرفت و «بازی درون» بعنوان مفهومی فراگیر رواج یافت.
او بر این باور است که برای ایجاد تغییر در یک روش و نگرش و رسیدن به پیروزی، ابتدا باید به حریف درونی چیره شد. حریفی بسیار قوی و مجهز که از همه نقاط ضعف و قوت ما آگاه است. این حریف همان صدا و نجوایی است که در رویارویی با چالشها و مشکلات، در گوش ما از نتوانستن و ناکامل بودن میگوید و موجب دامن زدن به حواسپرتی، کاهش اعتماد به نفس و واگویههای درونی میشود. یک بازیکن بجای اینکه روی توپی که با سرعت به سمتش میآید تمرکز کند، به این واگویههای درونی توجه کرده و قربانی این حواسپرتیها میشود. به این ترتیب، رویکرد نوینی در کوچینگ حرفهای شکل گرفت.
پس از گالوی و رویکردی که رواج داد، شرکت IBM، اولین سازمان بینالمللی و بزرگی بود که کوچینگ را وارد فضا و فرهنگ سازمانی خود کرد و با فراهم ساختن موقعیتی برای رشد و توسعه فردی کارکنان، قدم در راه رشد و پیشرفت گذاشته و به افزایش بهرهوری و رشد چشمگیر در کسبوکار خود دست پیدا کرد.
انواع کوچینگ چیست؟
انواع کوچینگ را از جنبهها میتوان دستهبندی کرد. یکی از دستهبندیهای کوچینگ بر مبنای اسپانسر جلسات است؛ اگر بخواهیم بعبارت سادهتر بیان کنیم پاسخ به این سوال که چه کسی هزینههای جلسات را برعهده میگیرد، یکی از انواع دستهبندیهای کوچینگ را مشخص کند. این تقسیمبندی شامل کوچینگ فردی، کوچینگ کسبوکار و کوچینگ سازمانی میشود. در این سه گروه، به ترتیب شخص، کسب و کار و سازمان بعنوان کارفرما بوده و هزینههای جلسات را برعهده دارند. یکی دیگر از دستهبندیها، سطح تغییر است. به این معنی که جلسات کوچینگ در چه سطحی اعم از فرد، گروه، تیمی یا سازمان را تغییر بوجود میآورد.
کوچینگ سطح تغییر اسپانسر گرایش
فردی فرد فرد زندگی، عملکرد، شغلی، کسبوکار و سلامت
گروهی فرد فرد شغلی، عملکرد و کسبوکار
تیمی تیم سازمان کسبوکار، مدیران اجرایی، رهبری و عملکرد
سازمانی فرد، گروه، تیم و سازمان سازمان کسب وکار، مدیران اجرایی، رهبری و عملکرد
کوچینگ | سطح تغییر | اسپانسر | گرایش |
فردی | فرد | فرد | زندگی، عملکرد، شغلی، کسبوکار و سلامت |
گروهی | فرد | فرد | شغلی، |
تیمی | تیم | سازمان | کسبوکار، مدیران اجرایی، رهبری و عملکرد |
سازمانی | فرد، | سازمان | کسب |
در کوچینگ فردی، فرد به کوچ مراجعه کرده و پس از انتخاب کوچ و براساس توافق دوجانبه جلسات را آغاز میکند. در کوچینگ کسبوکار، مدیر یا صاحب کسبوکار برای رفع موانع و رویارویی با چالشهای خود به همراهی کوچ نیاز پیدا میکند که خدمات میتواند در قالب جلسات کوچینگ فردی، گروهی و تیمی برگزار شوند. کوچینگ در سازمانها نیز براساس نیاز و خواسته مدیران برای ایجاد تغییر در یک واحد یا تیم یا سطحی از مدیران به اجرا گذاشته میشود که با تفاوت در برخی از مراحل در فرآیند انتخاب کوچ، روند برگزاری جلسات شروع میشود.
یکی دیگر از روشهای دستهبندی انواع کوچینگ، براساس گرایش خدمات ارائه شده در جلسات است. از جمله موارد بسیار رایج میتوان به کوچینگ رهبری، کوچینگ مدیران اجرایی، کوچینگ کسبوکار، کوچینگ زندگی، کوچینگ عملکرد و انواع دیگر، اشاره کرد که در ادامه به توضیح برخی از این موارد میپردازیم.
بررسی گرایشهای مختلف کوچینگ و کاربرد آنها
کوچینگ رهبری(Leadership Coaching)
کوچینگ رهبران بیشتر در تیمهای کاری و سازمانها کاربرد دارد. رهبران در سازمانها همواره بعنوان راهبر و پیشرانهای سازمان دیده میشوند و داشتن مهارتهای بروز در حل مشکلات و نگرشی نوین در طراحی چشمانداز برای سازمان میتواند از ویژگیهای یک رهبر موفق امروزی بشمار رود. علاوه بر این، متخصصانی که به تازگی به جرگه رهبران پیوسته و مایل به پرورش و رشد مهارتهای رهبری خود هستند، نیز میتوانند از کوچینگ رهبری استفاده کنند. کوچها هنگامی که رهبران سازمانها را همراهی میکنند، بخش عمده فعالیت خود را بر نگرش مدیران نسبت به چالشها و فرآیندها، افزایش اعتماد به نفس و شناسایی استراتژیهای موثر برای نظارت بر سازمان و تیمهای خود، معطوف میکنند.
رهبران سازمان نیز میتوانند با همراهی کوچ، مهارتها و عملکرد خود و همکاران را ارتقا دهند. هنگامی که رهبران سازمان از کوچینگ برای درک بهتر فضای سازمان خود استفاده میکنند، در نتیجه حمایت بیشتری از افراد حاضر در سازمان کرده و در فرآیند رشد و پیشرفت سازمان نقش موثرتری ایفا خواهند کرد.
کوچینگ مدیران اجرایی(Executive Coaching)
مدیران اجرایی را میتوان یکی از پرچالشترین و پرمشغلهترین افراد در سازمانها و کسبوکارها دانست که با کمک کوچینگ میتوانند از عهده کارزارهای روزانه بربیایند. اجرای فرآیند کوچینگ حضور یک کوچ در کنار مدیران اجرایی در نهادهای مدیریتی میتواند به رشد و بکارگیری مهارتهای فعلی، یادگیری مهارتهای جدید در مدیریت و بالا بردن سطح عملکرد آنان کمک کند. کوچینگ اجرایی میتواند به مدیران ارشد نیز کمک کند تا توانمندتر و با استراتژیهای موثرتر در سازمان ظاهر شوند.
مدیرانی جوان و تازهوارد به سازمان نیز میتوانند از این نوع خدمات استفاده کنند. این گروه از مدیران در روزهای ابتدایی مدیریت با حجم زیادی از مسئولیت و فرآیندهای گوناگون در حوزه کاری خود مواجه میشود. فرآیند کوچینگ مدیران اجرایی کمک میکند تا روند پرابهام آشنایی با سازمان و قرار گرفتن در جایگاه مناسب، تبدیل به تجربیاتی آموزنده و مفید گردد. از طرفی نیز همراهی کوچ مدیران اجرایی با در نظر گرفتن نقش و مسئولیت جدید، میتواند تعادل مطلوبی میان محیط کار جدید و زندگی بوجود آورد. کوچینگ مدیران اجرایی در نهایت، برای بالا بردن تابآوری، بهینهسازی و بهرهوری مدیران اجرایی، بسیار کارآمد بوده و موجب میشود تا در برابر مسئولیتهای جدیدی که به آنها محول شده است، توانمندتر عمل کنند.
کوچینگ سلامت(Health Coaching)
با توجه به فراگیر شدن استفاده از کوچینگ بعنوان نگرش و رویکردی برای تغییر، حوزه سلامت نیز از این ابزار برای اثرگذاری بیشتر بیبهره نمانده است. گاهی کسبوکارهای مرتبط با حوزه سلامت این نگرش از کوچینگ را به اشتباه، جایگزین استفاده از خدمات حرفهای پزشکی میدانند. کوچهای حرفهای و پایبند به شایستگیها و اصول اخلاقی، همواره به این نکته توجه دارند که هر یک از تخصصهای همراهی بویژه در حوزه سلامت و بهداشت، کاربردی مخصوص به خود داشته و قابل جایگزینی با سایر خدمات و فرآیندها نیستند.
هر چند ممکن است برخی افراد از روی تجربه شخصی و مهارتهای غیرآکادمیک دست به انجام فعالیتهایی در راستای بهبود وضعیت سلامت بزنند، اما همیشه باید نسبت به پیامدهای جسمی، روحی-روانی و قانونی این اقدامات آگاه بود. در کوچینگ سلامت، کوچ حرفهای بیشتر بر معنا و مفهوم سلامت و اثر آن بر زندگی فردی و حرفهای افراد تمرکز داشته و سعیبر شناساندن مدلهای ذهنی افراد در راستای تغییر وضعیت جسمی و سلامت دارند و هرگز وارد حوزههای درمانی و تشخیص و تجویز نمیشود.
کوچینگ کسب و کار(Business Coaching)
از اثرات مهم کوچینگ در هر حوزه و نگرشی، تغییر از حالت موجود و حرکت به سمت حالت مطلوب و ایدهآل است. این رویکرد کوچینگی میتواند مطلوب و خواسته همه کسبوکارها در هر اندازه و ابعادی باشد. خواه یک کسبوکار کوچک یا خانوادگی راه اندازی کردهایم و یا در فکر بالا بردن بهرهوری یک کسبوکار بینالمللی و سازمان گسترده باشیم. در هر دو حالت، کوچینگ کسبوکار میتواند به حرکت در مسیر رسیدن به حالت ایدهآل و تغییر روند رشد ما کمک کند.
فارغ از نوع فعالیت اقتصادی، در کوچینگ کسب و کار یکی از اهداف میتواند تغییر نگرش نسبت به آنچه تاکنون در پیش گرفتهایم، باشد. در این رویکرد کوچ در کنار ذینفعان کسبوکار قرار میگیرد تا چشماندازهای جدیدی در کسبوکار به تصویر کشیده و یا وضعیت موجود کسبوکار از زاویهای جدید مورد بررسی قرار بگیرد. این نوع از خدمات کوچینگ به صورت فردی یا گروهی برای تمامی سطوح قابل اجراست.
کوچینگ زندگی(Life Coaching)
کلیدواژه اصلی در رویکرد کوچینگ، تغییر است و هنگامی که فردی به تغییر میاندیشد و برای ایجاد آن انگیزه کافی نیز دارد اما هنوز برای آن قدمی برنداشته است، کوچینگ زندگی یکی از راههایی است که برای تحقق بخشیدن به تغییر میتوان از آن بهره برد. شاید بتوان کوچینگ زندگی را پایه و اساس تغییرات بزرگ در گروههای انسانی در هر ابعاد و اندازهای دانست. موضوعات توسعه فردی، مهارتهای ارتباطی، تغییر نگرش، چالش و تنشهای ارتباطی و زندگی روزمره میتواند از موضوعاتی باشد که مراجع در جلسات خود با کوچ مطرح میکند و در راستای آنها به یادگیری و آگاهی دست مییابد.
فرآیند کوچینگ در کوچینگ زندگی همانند مسیر زندگی بسیار سیال و جاریست و فضایی ناشی از خیرخواهی و اعتماد از ملزومات آن است. گاهی موضوعاتی که به نظر کم اهمیت بوده و میتوان به سادگی از کنارشان گذر کرد، به آگاهیهایی بسیار عمیق و آموزنده منتهی میشوند.
کوچینگ عملکرد(Performance Coaching)
کوچینگ عملکرد را میتوان یکی از فراگیرترین گرایشها یا انواع کوچینگ دانست زیرا در هر سازمان یا کسبوکاری مشغول به فعالیت باشیم و حتی اگر کسبوکار شخصی خود را داشته باشیم بهبود عملکرد، شناخت و رفع موانع، استفاده بهینه از منابع و پرداختن به نقاط قابل بهبود از دغدغههای اصلی ما خواهد بود. کسانی که به یادگیری، آگاهی و پیشرفت در انجام امور و فعالیتهای خود اهمیت میدهند، میتوانند چنین روندی را با حضور یک کوچ حرفهای تجربه کنند و به دستاوردهای درونی و بیرونی در راستای بهبود خود نزدیکتر شوند.
کوچینگ عملکرد در سازمانها در تمامی سطوح قابل اجراست و امروزه از الزامات سازمانهای پیشرو و برندهای موفق در زمینههای مختلف بشمار میرود. این نوع از خدمات کوچینگ میتواند بصورت فردی، تیمی و گروهی انجام شود که اثرگذاری آن در نهادهای تشکیل دهنده یک سازمان مشهود خواهد بود.
کوچینگ چگونه عمل میکند؟
کوچینگ نیز مانند سایر تخصصهای همراهی دارای یک چارچوب و فرآیند است که براساس مدلهای خاص خود قابل اجراست. از دلایل استفاده از مدل در فرآیندها میتوان به شکلدهی چارچوب، مشخص کردن روند، قابل اندازهگیری بودن نتایج و دستاوردهای فرآیند و همچنین عدمانحراف از مسیری که دو طرف در حال پیمودن هستند، اشاره کرد. مدلهایی که در کوچینگ از آنها استفاده میشود شامل GROW، OSCAR، STEPPA، FUEL، CLEAR و ACHIEVE است.
آنچه در میان همه این مدلها نقطه مشترک بشمار میرود، روند و فرآیندی است که با پرسیدن سوالات قدرتمند و شنوندگی موثر کوچ، مراجع را به سطحی از آگاهی رسانده و او را به اقدام برای رسیدن به حالت مطلوب خود متعهد میسازد. برای اینکه بگوییم کوچینگ در چه کسانی و چگونه منجر به تغییر میشود، میتوان چند اصل زیربنایی کوچینگ را اینگونه در نظر گرفت:
• افراد میخواهند که در کار و زندگی خود تغییر ایجاد کرده و موفق شوند.
• هر فردی ایدهها و راهبردهایی در مورد نحوه انجام کارهای روزانه و فعالیتهای حرفهای خود دارد.
• برای رسیدن به اهداف خود، همگی در تلاش و تکاپو هستند و سخت کار میکنند.
• اگر به ارزش موفقیت پیببرند و لذت رسیدن به خواسته و اهداف خود را بشناسند، برای ایجاد تغییر متعهد میشوند.
همانطور که در این مفروضات میبینیم، هیچکدام ارتباط مستقیمی با شخص کوچ ندارد و آنچه که تغییر را برای مراجع به ارمغان میآورد، میل به تغییر و تعهد برای تلاش و اقدام است. نکته بسیار مهمی که در فرآیند کوچینگ با هر نوع گرایشی باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که وظیفه اصلی کوچ حفظ چارچوب و ایجاد زمینه برای برقراری اعتماد و اطمینان در مراجع است و مراجع در طول فرآیند، ابتدا به کارآمدی فرآیند کوچینگ اعتماد پیدا کرده و مهمتر از همه نسبت به توانمندی و قابلیتهای خود یقین پیدا کند. کوچ متخصص فرآیند کوچینگ است و نیازی به داشتن تخصص در زمینه موضوع مراجع ندارد. این دیدگاه، یکی از وجه تمایزهای کوچینگ و منتورینگ است که به تفصیل درباره آن سخن خواهیم گفت.
آیا کوچینگ تاثیری در موفقیت افراد دارد؟
پیش از آنکه به گزارش یا نظریات بزرگان کسبوکار و انسانهای موفق درباره تاثیر کوچینگ بپردازیم، در ابتدا باید برای این سوالها پاسخی شفاف بیابیم:
• بدانیم که معیار موفقیت برای مراجع چیست؟
• آیا رسیدن به هدف نهایی برای مراجع به معنی موفقیت است؟
• یا ایجاد یک تغییر کوچک در کار یا زندگی نشان از موفق بودن فرد دارد؟
• موفقیت برای سازمان یا کسبوکار چه معیار و اندازهای دارد؟
و سوالاتی از این دست که معیارهای موفقیت را میتواند متناسب با درخواست مراجع(فردی، تیمی و سازمانی) تعیین کند.
آنچه تا به امروز به اثبات رسیده این است که وقتی مراجع درباره خواسته و هدف خود به شفافیت میرسد و جنبههای مختلفی از موضوع خود را میبیند و در راستای آن حتی کوتاهترین و کوچکترین قدمها را برمیدارد، حسی از پیشرفت و موفقیت در او بوجود میآید. این مورد درباره کسبوکارها و سازمانها نیز صادق است. تغییر در روابط و ارتباطات در سطوح سازمانی و نگرش مدیران و رهبران در برخورد با نیرو و سرمایههای انسانی خود، راه را برای موفقیت هموارتر میسازد.
گزارشهای موسسه «گالوپ» درباره میزان اثرگذاری کوچینگ در سازمانهای FORTUNE 500، که فرهنگ کوچینگ را در خود به اجرا درآوردهاند، نشان میدهد که کوچینگ اثر مستقیمی بر ارتباطات و استفاده بهینه از توانمندی افراد در سطوح سازمان داشته و مدیران با استفاده بهتر و بیشتر از مهارتهای نرم و ارتباطی، در کارکنان خود حس اعتماد به نفس بیشتری بوجود آوردهاند. در نهایت، بهرهوری و زمینه رشد بیشتری برای سازمان فراهم شدهاست.
گزارشهای دورهای فدراسیون بینالمللی کوچینگ از فعالیت بیش۵۰ هزار کوچ حرفهای، حاکی از آن است که اجرای صحیح و متناسب انواع گرایشهای کوچینگ، موجب تغییرات سرنوشتسازی در فرهنگ سازمانها، رشد و توسعه فردی، ارتقا شایستگیها و افزایش کارایی تیمها و کارگروهها شده است.
یادگیری مهارت کوچینگ برای چه افرادی مناسب است؟
یادگیری مهارت کوچینگ یک پیشنیاز اصلی و اساسی دارد که همواره باید در طی دورههای فراگیری مهارتهای کوچینگ و ادامه فعالیت بعنوان یک کوچ در جامعه به آن توجه کرد: اشتیاق برای یادگیری. کوچینگ، نیازمند اشتیاقی مداوم و پیوسته برای یادگیری است. برای یادگیری مهارت کوچینگ پیشنیاز آکادمیک ویژهای مورد نیاز نیست و برای ورود به دورههای آموزش مهارتهای کوچینگ هیچگونه محدودیت سنی و جنسیتی وجود ندارد. کافیست که علاقمندی و انگیزه کافی برای ایجاد تغییر و آگاهی در خود و دیگران داشته باشید و برای تحصیل در یکی از مدارس معتبر و مورد تایید فدراسیون بینالمللی کوچینگ اقدام کنید.
اگر از ابتدا تا پایان این نوشتار را بعنوان یک جلسه مقدماتی و آشنایی با کوچینگ، فرآیند و گرایشهای آن در نظر بگیریم و همانطور که گفتیم پایان هر فرآیند منجر به تعهد برای اقدامی در راستای بهبود عملکرد و توسعه فردی و شغلی میشود، به نظر شما گام بعدی برای ورود به دنیای کوچینگ و آغاز این سفر پرهیجان چه اقدامی میتواند باشد و برای فراگیری شایستگیهای کوچینگ چه روندی را باید در پیش گرفت؟